موسوی:

صندوق تامین اجتماعی ۲ سال جوان تر شد

صندوق تامین اجتماعی ۲ سال جوان تر شد به گزارش سنج نیوز، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: 88 هزار میلیارد تومان درآمد بیمه ای جدید به منابع سازمان تامین اجتماعی اضافه و سن صندوق حدود 2 سال جوان تر شد.



به گزارش سنج نیوز به نقل از مهر، میرهاشم موسوی، با حضور در برنامه «صف اول»، با ارائه گزارشی از دستاوردهای تحولی این سازمان، همه دستاوردهایی را که در دولت مردمی سیزدهم در سازمان تامین اجتماعی رقم خورد، ناشی از همت بلند و اراده پولادین شهید جمهور حضرت آیت الله رئیسی دانست و اظهار داشت: ۱۰۶ هزار میلیارد بدهی بانکی سازمان تامین اجتماعی که از دوره های قبل بر جای مانده بود، سالانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان هزینه به سازمان تحمیل می کرد که با تسویه این اَبَربدهی با حمایت و مساعدت دولت مردمی سیزدهم و شخص رییس جمهور شهید، از آن زیان بزرگ سالانه نیز جلوگیری شد. اگر این رویه ادامه پیدا می کرد، بدهی بانکی سازمان تامین اجتماعی تا امروز چند برابر شده بود و اثر تورمی آن اقتصاد کلان کشور را شدیداً تحت تأثیر قرار می داد. از این جهت کنترل ناترازی منابع و مصارف در سازمان تامین اجتماعی، در حقیقت کمک به کنترل تورم کشور بوده است.
وی اضافه کرد: در شروع به کار دولت سیزدهم، سازمان تامین اجتماعی نه فقط در پرداخت مستمری و حقوق ماهیانه بازنشستگان و کارکنان سازمان با مشکلات جدی مواجه بود، بلکه بواسطه استقراض های بی رویه ای که از سال ۹۴ شروع شده بود، مبلغ ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی به بانک رفاه برجای مانده بود. درحقیقت سازمان تامین اجتماعی که مجموعه ای برای آینده سازی و تضمین آینده بیمه شدگان است بجای آینده سازی؛ با استقراض و برجا گذاردن بدهی برای آینده گرفتار آینده سوزی و آینده خواری شده بود.
موسوی با تکیه بر این که در دوره قبلی مدیریتی، از ظرفیتهای درآمدی صندوق تامین اجتماعی به خوبی استفاده نشد و برای تامین نقدینگی به استقراض بی ضابطه توسل شده بود، اظهار داشت: صندوق های بازنشستگی دارای ورودی و خروجی هستند و ورودی هر صندوق، جامعه ای است که باید تحت پوشش بیمه ای قرار بگیرد که این مهم هم در اصل ۲۹ قانون اساسی و هم در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در عمر کوتاه دولت مردمی سیزدهم، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید به سازمان تامین اجتماعی اضافه شدند و هنوز بین ۶ تا ۹ میلیون نفر در کشور ما فاقد پوشش بیمه اجتماعی هستند. با اضافه شدن این ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، حدود ۸۸ هزار میلیارد تومان درآمد بیمه ای جدید به منابع سازمان تامین اجتماعی اضافه و سن صندوق حدود ۲ سال جوان تر شد و از حدود ۴۱ سال به حدود ۳۹ سال رسید. این در حالیست که به رغم دستاوردهای خوب جمهوری اسلامی، در دوره های قبلی به خوبی از ظرفیتهای درونی سازمان تامین اجتماعی استفاده نشده بود.
تأدیه بدهی بیمه ای دولت سیزدهم ۳.۵ برابر دولت های قبلی
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباب وضعیت بدهی های بیمه ای دولت به این سازمان اظهار داشت: در دولت مردمی شهید جمهور، با مساعدتی که نسبت به تامین اجتماعی صورت گرفت، بیش از ۲۶۰ هزار میلیارد تومان تأدیه بدهی به سازمان تامین اجتماعی طی کمتر از سه سال اتفاق افتاد، در صورتیکه مجموع کل تأدیه بدهی دولت های قبلی به سازمان تنها ۸۰ هزار میلیارد تومان بوده است؛ یعنی شهید رئیسی عزیز حدود ۳.۵ برابر همه دولت های پیش از خود، مطالبات سازمان تامین اجتماعی را تادیه کرد؛ موضوعی که به صراحت در سیاست های مقام معظم رهبری ابلاغی فروردین ۱۴۰۱ هم بر آن تاکید شده است.
موسوی در پاسخ به پرسشی درباره ی اینکه این حجم از تأدیه بدهی چه آثاری بر عملکرد سازمان تامین اجتماعی گذاشته است، اظهار داشت: با این تأدیه بدهی که از طرف دولت مردمی انجام شد، دو اتفاق مثبت در سازمان تامین اجتماعی رخ داد. اولاً بزرگ ترین تسویه بدهی در نظام بانکی کشور با پرداخت ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه رقم خورد. دومین اتفاق بزرگ این بود که حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه در بانک رفاه صورت گرفت و در اقدامی بی نظیر اجازه ندادیم دارایی های بین النسلی سازمان از دست برود. با این کار فاکتورهای بانکی را در بانک رفاه کارگران متحول کردیم و با ارتقای شاخص کفایت سرمایه بانک از ۶ به ۱۱، در حقیقت زمینه ارتقای خدمت رسانی این بانک به ذی نفعان را فراهم کردیم.
تأثیرات جبران ناترازی منابع و مصارف تامین اجتماعی بر اقتصاد کلان و کنترل تورم
وی با تکیه بر اینکه ۱۰۶ هزار میلیارد بدهی بانکی سازمان تامین اجتماعی که از دوره های قبل بر جای مانده بود، سالانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان هزینه به سازمان تحمیل می کرد که با تسویه این اَبَربدهی، از آن زیان بزرگ سالانه نیز جلوگیری شد، اشاره کرد: اگر این رویه ادامه پیدا می کرد، بدهی سازمان تامین اجتماعی به نظام بانکی تا امروز چند برابر شده بود و اثر تورمی آن اقتصاد کلان کشور را شدیداً تحت تأثیر قرار می داد. از این جهت کنترل ناترازی منابع و مصارف در سازمان تامین اجتماعی، در حقیقت کمک به کنترل تورم کشور بوده است.
وی اضافه کرد: در دولت شهید رئیسی در پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی بجای واگذاری شرکت های زیان ده که در دولت های قبلی انجام می شد، سهام شرکت های خوبی مثل شازند و کشتیرانی و … به سازمان واگذار شد که یک ریل گذاری خوب در امر سرمایه گذاری در این سازمان شمرده می شود. علاوه بر این، شرکت های زیان دهی مثل هپکو که در آغاز دولت سیزدهم به مثابه یک دفترچه قسط برای سازمان بود، در این دولت به سود رسید و بطورکامل سرپا شد. همه این ها با مساعدت های ویژه رییس جمهور شهید محقق شد و امیدواریم که این مسیر در آینده نیز ادامه پیدا کند.
موسوی با اشاره به رشد چشم گیر منابع سازمان تامین اجتماعی در دولت مردمی سیزدهم اظهار داشت: با کوشش های شبانه روزی همکاران ما، امروز درآمد ماهانه سازمان تامین اجتماعی به حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است که حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان از این مبلغ صرف پرداخت حقوق و مستمری ماهانه می شود. به امید خدا با بهبود درآمد سازمان از شش ماهه دوم امسال، آماده ایم تا بعد از سال ها وارد حوزه سرمایه گذاری اختیاری شویم که آینده سازمان تامین اجتماعی نیز در همین حوزه رقم خواهد خورد.
از ابتدای سال ۱۴۰۲ برای پرداخت مستمری ها یک ریال هم استقراض بانکی نداشته ایم
وی با اشاره به اینکه از شروع سال ۱۴۰۲ تا امروز، برای پرداخت حقوق و مستمری یک ریال نیز از نظام بانکی استقراض نشده است، اظهار داشت: این یک ریل گذاری بسیار مهم و باارزش است که در این دولت انجام شد و نشان داد که ما می توانیم با بهره گیری از ظرفیتهای درونی خود، بر چالش ها و مشکلات کشور غلبه نماییم.
موسوی با اشاره به این که یکی از اولویت های اصلی سازمان تامین اجتماعی در این دوره، توسعه خدمت خصوصاً در عرصه درمان بوده است، اظهار داشت: در تامین اجتماعی دو نوع درمان مستقیم و غیرمستقیم داریم که در این دوره در راستای توسعه هر دو بخش، کوشش های خوبی صورت گرفت. در توسعه درمان مستقیم، بیش از ۴۰ مرکز درمانی تخصصی، فوق تخصصی و بیمارستانی عمدتا در مناطق کمتر برخوردار به بهره برداری رسید. در درمان غیرمستقیم هم حدود ۲۰۰ قلم داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت و نسبت به پوشش بیمه ای خدمات درمانی در عرصه ناباروری برمبنای تعرفه های دولتی، تأسیس صندوق بیماران خاص با همکاری وزارت بهداشت، ارائه خدمات درمانی رایگان برای افراد بالای ۶۵ سال در تمامی مراکز درمانی دولتی و ایجاد ۲۷۷ مرکز تخصصی پایش دیابت و فشارخون در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی اقدام شد.
موسوی با اشاره به اینکه حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان بدهی به مراکز طرف قرارداد از دولت قبلی برجای مانده بود، اظهار داشت: از همان ابتدا با تاکید رییس جمهور شهید، در صدد تسویه این بدهی بودیم، اما این امر تا همین یک ماه پیش میسر نشد تا این که طی یکی دو هفته اخیر با اختصاص بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان، تمامی بدهی های سازمان تامین اجتماعی به کلیه مراکز طرف قرارداد شامل مراکز دانشگاهی، خصوص و دارویی تا اسفند ماه ۱۴۰۲ تسویه شد که ای کاش رییس جمهور شهید امروز در بین ما بودند و این دستاورد عظیم را که بر تحقق آن تاکید ویژه داشتند، می دیدند.
وی اضافه کرد: در سال قبل در هر ماه بطور متوسط ۱، ۹۰۰ میلیارد تومان پرداخت ماهانه به مراکز دانشگاهی داشتیم که خدمات ارائه شده از طرف آنها نیز حدودا همین مقدار و کمتر از این مقدار بوده است. با این تسویه بدهی کم نظیری که صورت گرفت، مراکز طرف قرارداد ما در همین مدت کوتاه بالا رفته و از ۵۲ هزار مرکز به ۵۷ هزار رسیده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره ی تعداد بیمه شدگان این سازمان اظهار داشت: نزدیک به ۴۷ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند. طی دو سال قبل حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به جمعیت بیمه شدگان ما اضافه شدند و برای سال جاری نیز طرح بیمه اتباع خارجی البته با محاسبه و دریافت حق بیمه آنان طبق مقررات، برنامه ریزی شده که به زودی اجرا می شود و امیدواریم که بتوانیم یک میلیون نفر از اتباع کشورهای خارجی را در گام اول، جذب سازمان نماییم.
توسعه خدمات برای بازنشستگان در دولت سیزدهم
وی با اشاره به برخی اقدامات سازمان در حوزه توسعه ارائه خدمات به بازنشستگان، اظهار داشت: مبلغ تسهیلات ضروری بازنشستگان از ۷ میلیون تومان در آغاز این دوره مدیریتی به ۳۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ رسید و در سال قبل ۲۵۰ هزار فقره از این تسهیلات به این عزیزان پرداخت گردید. همین طور تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تا ۸۰ درصد افزوده شد و سهم سازمان تامین اجتماعی از پرداخت حق بیمه نیز به ۵۰ درصد از کل مبلغ رسید و هم اکنون سازمان تامین اجتماعی سالانه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ایفای سهم خود از بیمه تکمیلی بازنشستگان می پردازد.
موسوی درباره ی روند متناسب سازی حقوق بازنشستگان نیز اظهار داشت: در ایام اخیر بعد از مصوبه دولت سیزدهم، مبلغ ۳ میلیون تومان علی الحساب کمک معیشت و متناسب سازی به همه بازنشستگان پرداخت گردید که مجموعاً بیش از ۱۲.۶ هزار میلیارد تومان برای سازمان تامین اجتماعی هزینه داشت. از طرفی برنامه هفتم و قانون برنامه بودجه درباره ی متناسب سازی تکالیفی را مشخص کرده که اجرای مُرّ قانون در این مورد وظیفه ما است و از این بابت جای هیچ نوع نگرانی برای بازنشستگان وجود ندارد.
وی در واکنش به وجود برخی اعتراضات پیرامون دشواری گرفتن نوبت از مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی، اظهار داشت: از آنجائیکه در مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی، درمان صددرصد رایگان است، تقاضا در این بخش بسیار زیاد و نامحدود است و باتوجه به هزینه های سنگین برخی خدمات تخصصی و فوق تخصصی در بخش های دیگر، همه بیمه شدگان تمایل دارند از این خدمات رایگان بهره گیرند که قسمتی از این نوبت های طولانی باتوجه به حجم زیاد تقاضا طبیعی است و عزیزانی که می خواهند از این خدمات رایگان بهره مند شوند باید کمی صبور باشند.
موسوی افزود: با اینحال در حوزه نوبت دهی الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به همه تکالیف قانونی خود عمل کرده است. علاوه بر دسترسی به دریافت نوبت الکترونیکی بوسیله سامانه رسمی سازمان تامین اجتماعی و سامانه نوبت دهی وزارت بهداشت و درمان، برنامه کاربردی "تأمین من" نیز یکی از بهترین برنامه های خدماتی است که ۵۷ خدمت بیمه ای و درمانی را به سادگی در دسترس بیمه شدگان عزیز قرار می دهد. توسعه خدمتی که در بخش درمان مستقیم در این دوره انجام شده، امیدواریم که قسمتی از نیاز را بتواند تامین کند. علاوه بر این برای افراد مسن ما اعلام نموده ایم برای ۶۵ سال به بالاها در مراکز دولتی اگر مراجعه کنند با تفاهمی که با وزارت بهداشت انجام شده در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی مثل مراکز درمانی تامین اجتماعی تمام خدمات بستری رایگان است یعنی حتی آن فرانشیز ۱۰ درصد را هم نمی دهند که این اقدام هم قسمتی از این مشکلات را می تواند برطرف کند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه در دولت مردمی سیزدهم، انقلابی در عرصه هوشمندسازی در این سازمان صورت گرفت، اظهار داشت: یکی از اقدامات تحولی سازمان در راستای هوشمندسازی، فهرست هوشمند بیمه ای است. این یک اقدام انقلابی بود که در سراسر کشور اجرا شد و با کاهش مداخلات انسانی زمینه سوءاستفاده های احتمالی را از بین خواهد برد. با هوشمند شدن فهرست بیمه، تعاملات مالی سازمان و کارفرمایان در این زمینه بطورکامل شفاف شده است و این یک شروع بزرگ بر پایان اختلافات میان طرف های مختلف در موضوع فهرست بیمه و حق بیمه است.
وی اضافه کرد: هم اکنون در کل کشور قبل از این که اختلافی بین طرف ها پیش بیاید، تمام اشکالات فهرست اصلاح می شود و سپس واریز صورت می گیرد که این مقدمه ای برای یکپارچگی با نظام پولی بانکی و نظام مالیاتی است. این اتفاق بزرگ حتی از زحمات دیوان عدالت اداری و دیگر دستگاه های در رابطه با این حوزه کاهش می دهد و با بوجودآوردن شفافیت، موجب افزایش اعتماد مردم و ارتقای سرمایه اجتماعی کشور می شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تأکید بر این که در عرصه سرمایه گذاری مطابق آخرین صورت های مالی رسیدگی شده، سازمان رشد بیش از ۴۰ درصدی را تجربه کرده است، اظهار داشت: بطور قطع ۴۰ درصد عدد مورد نظر ما در سازمان نیست، اما با برخی اصلاحات در دست اقدام مثل اصلاح پورتفو، حوزه سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی مسیر خوبی را در پیش دارد. خصوصاً این که رشد این سازمان از همین مسیر می گذرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره ی بیمه کارگران ساختمانی، تغییر شرایط در این خصوص را منوط به اصلاح ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی دانست و اظهار داشت: با وجود حدود ۵۰۰ هزار نفر کارگر پشت نوبتی، منابع فعلی تکافوی بیمه این تعداد افراد را نمی دهد و امیدواریم که با همکاری انبوه سازان و کارفرمایان، شرایط فعلی به نفع کارگران ساختمانی تغییر کند.

1403/04/25
12:52:19
5.0 / 5
312
تگهای خبر: اقتصاد , الكترونیك , بیمه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز