عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران عنوان كرد

عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد

عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد به گزارش سنج نیوز، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران اظهار داشت: یکی از بهترین راه های اداره شهر و روستا مشارکت مردم در اداره امور است و مدیریت شهری باید با دعوت از صاحب نظران، متخصصان، معتمدین تلاش کند آنها را در آبادانی محله، منطقه و شهر به صورت مستقیم مرتبط کند.


به گزارش سنج نیوز به نقل از ایسنا، سوده نجفی بامداد امروز در نطق قبل از دستور خود که بمناسبت روز شوراها انجام شد، اظهار داشت: ۹ اردیبهشت روز شوراهای اسلامی شهر و روستا را خدمت همه اعضای شوراهای اسلامی سراسر کشور بخصوص اعضای شورای اسلامی شهر تهران تبریک و تهنیت عرض می کنم و شورای اسلامی شهر و روستا نماد مردم سالاری و مشارکت شهروندان در اداره امور شهر و روستا است که در جهت حاکمیت مردم بر سرنوشت خود به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) تشکیل شد. هرچند سال های زیادی از زمان صدور فرمان امام خمینی (ره) تا برگزاری نخستین انتخابات شوراها طی شد؛ اما تشکیل این پارلمان محلی نشان داد جمهوری اسلامی ایران در اداره شهر و حتی روستا به نظر مردم توجه و با برگزاری انتخابات از آنها جهت کمک به توسعه و آبادانی دعوت می کند و همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره داشتند انتخابات شوراها گامی به سمت تحقق کامل قانون اساسی و در جهت تحکیم پایه های انقلاب و استقامت قدرت انقلاب در کشور است.
وی با اشاره به اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در فصل هفتم خود به مبحث شوراهای شهر و روستا اشاره داشته که این امر مبین توجه قانون اساسی به مساله شوراها که پایین ترین سطح مشارکت شهروندان در اداره امور شهر و روستا است، می باشد، اظهارکرد: خیلی از شهروندان در شهر و روستاهای کشور که دل در گروی توسعه و آبادانی شهر و دیار خود دارند. بر همین مبنا در راه خدمت قدم برداشته و اعتماد شهروندان را کسب کرده اند. وجود بیشتر از ۱۲۶ هزار نفر اعضای شورای اسلامی شهر و روستا در سرتاسر کشور نشان دهنده استقبال شهروندان از شوراها می باشد که این مساله سرمایه پرارزش اعتماد عمومی را به ارمغان آورده است.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در ادامه نطق خود که متن آنرا در اختیار رسانه ها قرار داده است، اظهار داشت: سیاست گذاری برای اداره روستا و شهر با عنایت به فرصت ها، چالش ها، مطالبات شهروندان و موقعیت های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و همینطور نظارت بر عملکرد دهیاری و شهرداری یکی از مهم ترین وظایف شورای اسلامی شهر و روستاست و اعضای شورا باید همانگونه که در قانون وظایف و اختیارات شوراهای اسلامی کشور تاکید شده عمل کنند. متاسفانه در سالهای اخیر در بعضی شهرها و روستاهای کشور برخی از اعضا فراتر از آن چه که قانون به آنها اجازه داده است عمل کردند که این مساله مسیر توسعه و پیشرفت را با چالش مواجه کرده است.

وی بیان نمود: قدرت شورای اسلامی شهر و روستا در محدوده همان شهر و روستا و بیشتر معطوف به مدیریت شهری می باشد؛ بنابراین بی توجهی به برخی تصمیمات، نظرات و انتقادات اعضای آن توسط شهرداری ها بیشتر از آنکه متوجه عضو یا اعضایی از شورا شود، سبب خدشه به جایگاه شورای اسلامی و نظر و رای شهروندان می باشد؛ چون که شهروندان با رای خود، اعضای شورای اسلامی شهر و روستا را انتخاب و اعضای شورا هم دهیار و شهردار را انتخاب می کند؛ دهیاران و شهرداران به امکاناتی که به امانت در اختیار آنها قرار گرفته و قدرت اجرایی که در اداره امور شهر به واسطه رای اعضای شورا دارند غره نشوند و فراموش نکنند که بر مبنای بند یکم ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور با رای آنها که نماینده مردم هستند بر مستند خدمت به مردم قرار گرفته اند.
نجفی اضافه کرد: از طرفی این امر نه تنها با تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حفظ وحدت و پرهیز از اختلاف و تفرقه در تضاد است؛ بلکه سایر نهادها و سازمان ها تحت تأثیر این فضا در انجام وظایف خود نسبت به شهر و شهروندان بی توجه شده و جایگاه شوراهای اسلامی شهر و روستا تضعیف و در نهایت خدمت به شهروندان که نیت قلبی همه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در سرتاسر کشور می باشد با مشکل رو به رو می شود. امروز خیلی از مشکلات و معضلات شهر روستا خارج از وظایف و اختیارات مدیریت شهری بوده و سایر نهادها و سازمان ها با بی توجهی خود به آن، سبب ظهور و بروز مشکلات شده اند و با عدم تبیین درست وظایف مدیریت شهری نخستین نهادی که با هر پدیده و رخ دادی متوجه شهروندان است مدیریت شهری می باشد. فارغ از این که حل بعضی از مشکلات و معضلات روستا و شهر وظیفه دهیاری و شهرداری نبوده و یا برای حل آن سایر سازمانها و نهادها هم باید ورود جدی داشته باشند که در این خصوص شوراهای اسلامی شهر و روستا می توانند با ابزار نظارتی و قانونی خود همچون اصل یکصدو سوم قانون اساسی ورود نمایند.
به قول نجفی، شهر تهران به علت آنکه پایتخت جمهوری اسلامی ایران است و همینطور جمعیت آن دارای مشکلات و معضلات متفاوت تری نسبت به سایر کلانشهرهای کشور می باشد و یکی از بارزترین مشکل تهران آلودگی هوا و ترافیک است که در این حوزه تنها مدیریت شهری وظیفه ندارد؛ بلکه سایر نهادها و سازمان ها هم دارای وظایفی هستند و باید نسبت به وظایف خود عمل کنند. از طرفی بعضی از مشکلات آن نیازمند همکاری و تعامل همه نهادها می باشد. همانگونه که شهر تهران را یک شهر ملی می دانیم باید یک عزم ملی هم برای حل مشکلات آن شکل بگیرد.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران اضافه کرد: طرح جامع مدیریت شهری و روستایی یکی از طریق های برون رفت شهرها شهر تهران، کلانشهر ها و شهر های بالای یکصدهزار نفر جمعیت می باشد که این طرح با وجود تصویب در کمیسیون تخصصی هنوز در مجلس شورای اسلامی به تصویب نرسیده که مطالبه جدی شوراهای اسلامی شهر و روستا از مجلس دوازدهم تصویب و ابلاغ هرچه سریع تر آن است.
نجفی اظهار داشت: یکی از بهترین راه های اداره شهر و روستا مشارکت مردم در اداره امور است و مدیریت شهری باید با دعوت از صاحب نظران، متخصصان، معتمدین تلاش کند آنها را در آبادانی محله، منطقه و شهر به صورت مستقیم مرتبط کند. تا با مشارکت جدی و فعال مواردی که خواسته و مطالبه شهروندان و مطابق با فضای فرهنگی و اجتماعی آن محله و منطقه می باشد شکل بگیرد. اینکار بطور قطع سبب می شود تا از انجام پروژه ها و اقداماتی که هزینه ها زیادی برای اجرای آن صورت می گیرد و خواست و رضایت شهروندان را به همراه ندارد، جلوگیری شود و اقدامات مدیریت شهری به سمت مشکلات و معضلات ملموس تری حرکت نماید.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران افزود: مشارکت مردم که به درستی از جانب رهبر معظم انقلاب بعنوان کلیدواژه و بخش مهم شعار سال ۱۴۰۳ انتخاب شده است از شوراهای اسلامی شهر و روستا که خود برآمده از رای مردم بوده باید بیشتر و بهتر از سایر نهادها مورد توجه قرار گیرد. توسعه همه جانبه و عدالت محور شهر و روستا بدون در نظر گرفتن خواست شهروندان و مشارکت دادن آنها در امور شهر سخت و دشوار است. شورای اسلامی شهر تهران بر همین مبنا تشکیل ستاد راهبری محلات را در دستور کار خود داشته که امروز همزمان با روز شوراها ارکان اجرایی محلات و معتمدین شورا در ترکیب هیئت امنای ۳۵۲ محله شهر تهران به صورت رسمی شروع به کار می کند. امید است این موارد و استفاده از ظرفیت و معتمدین محلات در سایر کلانشهرها هم مورد توجه قرار گیرد و از تجربیات آنها برای اداره بهتر شهر استفاده گردد.



1403/02/09
14:23:31
5.0 / 5
319
تگهای خبر: اقتصاد , ایران , پارلمان , سیاست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز