غریب آبادی:

در قضیه طوفان الاقصی ادعاها در مورد حقوق بشر رنگ باخته است

در قضیه طوفان الاقصی ادعاها در مورد حقوق بشر رنگ باخته است به گزارش سنج نیوز، معاون امور بین الملل قوه قضاییه اظهار داشت: در قضیه طوفان الاقصی ادعاها در مورد حقوق بشر رنگ باخته است.



به گزارش سنج نیوز به نقل از معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضاییه در رابطه با حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفا غزه، اظهار داشت: آن چه که امروز در نوار غزه شاهدیم، یک نمایشگاهی است مملو از انواع و اقسام جنایات. البته رژیم صهیونیستی در طول بیشتر از ۷۵ سال موجودیت جعلی خود تمامی جنایت ها را مرتکب شده، ولی در دور اخیر این جنایات، شاهد انواع جرایمی که در قالب صلاحیت حقوق کیفری بین المللی قرار می گیرند، در همان روزهای اولیه هستیم.
غریب آبادی با تکیه بر این که کسی از رژیم صهیونیستی انتظار رعایت حقوق بشر ندارد، اضافه کرد: اما اگر یک رژیم یاغی، جنایتکار، کودک کش و آپارتاید به نام رژیم صهیونیستی اسرائیل پیدا شود، وظیفه سازمان های بین المللی و کشورهایی که مدعی حقوق بشرند، بسیار سنگین است، چون ادعای منادی حقوق بشر بودن دارند.
وی افزود: حمله به یک بیمارستان غیرنظامی به بهانه این که تبدیل به یک پایگاه نظامی شده، جنایت فجیعی است. پیش از این هم به همین بهانه به بیمارستان المعمدانی حمله کردند و بیشتر از ۱۰۰۰ نفر از مردم بی گناه را به شهادت رساندند و هیچ کس هم این رژیم را پاسخگو نکرد! اما نکته مهم اینست که اینروزها ادعاها در مورد حقوق بشر دیگر رنگ باخته است و سازمان های بین المللی دیگر هیچ اثر و خاصیتی ندارند.
دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: معاهدات حقوق بشری مختلفی بوجود آمده اند؛ آیا توانستند جلوی این تجاوزات و جنایات را بگیرند؟ می بینیم که هیچ کارآمدی نداشتند. هم اکنون در آستانه هفتاد و پنجمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر هستیم. در حالی که به هیچ وجه این ابزارها و سازوکارهای بین المللی موفق نبودند جلوی جنایات رژیم اشغالگر را بگیرند، آیا باید جشن گرفت و به وجود چنین سازمان ها و معاهداتی افتخار کرد؟
وی در ادامه اظهار داشت: طنز تلخ و البته مسئله مضحک اینست که رژیم صهیونیستی عضو برخی از معاهدات حقوق بشری است؛ عضویت نمادین و پرستیژی به چه دردی می خورد؟ هم اکنون احتیاج به اقدام از جانب کشورها و سازمان های بین المللی داریم. نزدیک به ۴۰ روز از این جنایات گسترده می گذرد؛ شورای حقوق بشر هنوز یک جلسه اضطراری تشکیل نداده است، در حالیکه رسیدگی به این جنایات هم در صلاحیت شورای امنیت و هم شورای حقوق بشر است. گزارشگر ویژه حقوق بشر و کمیسیون تحقیق مستقل در مورد جنایات رژیم صهیونیستی داریم. کمیسیون تحقیق اعلام نموده هر طرفی اگر شکایتی و مستنداتی دارد، برای این کمیسیون بفرستد، ولی هیچ مأموریتی از جانب شورای حقوق بشر هنوز معین نشده است.
غریب آبادی همینطور اظهار داشت: از این پس نباید اهمیتی برای ادعاهای کشورها و سازمان های حقوق بشری قائل شویم، البته این مورد برای ما مکشوف بود، ولی در این دور از جنایات بیشتر از پیش تضادها و تناقض های خویش را آشکار کردند.
وی ضمن اشاره به غیرقابل احصا بودن جنایات رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: بیشتر از ۳۰۰۰ عملیات تروریستی رژیم اشغالگر انجام داده؛ بیشتر از ۳۵۰۰ عملیات کشتار انجام داده؛ بیشتر از ۷ میلیون فلسطینی آواره شدند؛ بیشتر از صدهزار نفر پیش از عملیات طوفان الاقصی طی بیشتر از ۷۵ سال شهید شدند؛ فقط در ۴۰ روز گذشته نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر شهید شدند که جنایت بسیار گسترده ای است، صدها هزار نفر در هفت دهه گذشته مصدوم و مجروح شدند که اگر بخواهیم این جنایات را ثبت نماییم، فقط تیتر آنها چندین جلد کتاب می شود.
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه بیان نمود: برخی اقدامات را سازمان های بین المللی انجام دادند که باز حاکی از بی خاصیت بودن این سازوکارها است. در طول ۷۵ سال بیشتر از ۵۱۲ قطعنامه در مجمع عمومی، شورای امنیت و شورای حقوق بشر ضد این رژیم اشغالگر صادر شده که هیچکدام اجرا نشده و ۵۵ قطعنامه را در شورای امنیت فقط آمریکا وتو کرد. ما فقط با پدیده رژیم صهیونیستی مواجه نیستیم؛ اگر فقط این رژیم بود نیروهای مقاومت برای نابودی این رژیم آپارتاید و کودک کش کافی بودند. برخی کشورها حامی این رژیم هستند مثل آمریکا و برخی کشورهای غربی. هم اکنون در طوفان الاقصی آمار بسیار وحشتناکی از تخریب زیرساخت ها، حمله به اماکن آموزشی، مذهبی و درمانی، همینطور ساختمان های مسکونی منتشر می شود. از آن طرف، آمریکا به جای پیشگیری از این جنایات و کشتار، خودش به یک طرف تجاوز تبدیل گشته و انواع حمایت های مالی، نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک را از رژیم صهیونیستی انجام می دهد.
وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در جنایات خود تنها نیست؛ ما بعضی از کشورهای غربی و آمریکا را کاملا مقصر می دانیم در جنایاتی که رژیم صهیونیستی ضد مردم مظلوم و بی گناه غزه انجام می دهند.
غریب آبادی در مورد اقدامات در زمینه بین المللی و در داخل جمهوری اسلامی ایران در توقف این جنایات، اظهار داشت: این جنایات دیر یا زود تمام خواهد شد؛ اما نکته بسیار مهم کار حقوقی و قضایی ضد جنایات این رژیم آپارتاید است؛ همان طوری که مقام معظم رهبری فرمودند رژیم صهیونیستی باید محاکمه شود، محاکمه کار حقوق و قضایی است. بعضی از وکلا و حقوقدانان حتی از کشورهای اروپایی حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر به صورت خودجوش اقداماتی را ضد رژیم صهیونیستی به ابتکار خود انجام داده اند و سراغ محاکم رفتند. علت این چیست؟ به این علت که وسعت این جنایات به قدری عظیم است که افکار عمومی شاهدند که حتی از سازمان های بین المللی هم کاری برنمی آید و خودشان دست به کار شدند. ما هم با استفاده از ظرفیت نهادها و جامعه وکلا در داخل برای پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی با کمک کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه و بعضی از حقوقدانان و اساتید حقوقی چندین نشست تخصصی را برگزار کردیم و شبکه ای از مدافعان و حامیان فلسطین را تشکیل می دهیم.
وی افزود: کشورهایی که اصل صلاحیت جهانی را پذیرفته آن هم ضد رژیم صهیونیستی می توانند طرح دعوا کنند. دیوان کیفری بین المللی هم صالح به رسیدگی به ۴ جرم یعنی جنایت جنگی، جنایت ضد بشریت، نسل زدایی و جرم تجاوز است. دولت فلسطین عضو این دیوان هست و دادستان دیوان از سال ۲۰۲۱ تحقیقات را ضد رژیم اشغالگر شروع کرد. اینجا دولت ها می توانند شکایت خویش را طرح کنند و دولت فلسطین هم این کار را انجام داد، ولی متأسفانه شاهد کم تحرکی دادستان دیوان هستیم. درحال که در قضیه اکراین با یک تیمی رفتند و گزارشی تهیه کردند. مستندسازی در حال انجام می باشد. رسانه ها هم پر است از مستندات. پس کار حقوقی در حال انجام می باشد. ما برای نخستین بار در دادستانی تهران هم پرونده ای ضد جنایات رژیم صهیونیستی در غزه باز کردیم.


منبع:

1402/08/26
19:40:29
5.0 / 5
374
تگهای خبر: آمریكا , آموزش , ایران , حقوقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز