با تلاش متخصصان دانش بنیان محقق شد؛
آنالیزهای پیشرفته در خدمت توسعه محصولات استاندارد
سنج نیوز: سنج نیوز: متخصصان یک شرکت دانش بنیان با بهره گیری از تجهیزات و روش های فناورانه، زمینه را برای توسعه تحقیقات و محصولات استاندارد فراهم کردند.
به گزارش سنج نیوز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ذکیه سادات موسوی، مدیر منابع انسانی یک شرکت دانش بنیان با اشاره به خدمات این مجموعه دانش بنیان در عرصه ارائه خدمات کنترل کیفی عنوان کرد: این شرکت دانش بنیان با راه اندازی لابراتوار های مختلف در حوزه تعیین ماهیت فرآورده های نفتی، نساجی و سلولزی، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و … زمینه را برای تولید محصولات استاندارد و تامین نیازهای صادراتی، وارداتی و تولید داخل ادارات استاندارد، گمرکات کشور و واحدهای فراهم نموده است.
این فعال فناور با اشاره به اشتغال به وجود آمده در این شرکت دانش بنیان عنوان کرد: هم اکنون بصورت مستقیم برای ۵۰ نفر از نیروهای انسانی توانمند و متخصص، خصوصاً ساکنان جنوب کشور اشتغال به وجود آمده است.
وی با اشاره به ارائه خدمات فناورانه در عرصه کیفیت و ماهیت سنجی محصولات مختلف، عنوان کرد: این شرکت با برخورداری از لابراتوار های نساجی، سلولزی، شیمیایی، تعیین ماهیت و میکروبی، زمینه ساز ارتقای کیفیت محصولات تولیدی در این زمینه ها شده است. این شرکت با تجهیز و تکمیل دستگاه های حرفه ای آزمایشگاهی، کارهای تخصصی آنالیز خودرا در حوزه های آرایشی، بهداشتی، میکروبیولوژی، ظروف و تعیین ماهیت ادامه می دهد.
موسوی با معرفی محصولاتی که در این مجموعه دانش بنیان کیفیت سنجی می شوند، افزود: در عرصه محصولات نساجی انواع پارچه، البسه، نخ، شیفر و پارچه روکش شده، پوشک، نوارهای بهداشتی و پنبه هیدروفیل قابل کیفیت سنجی هستند. همین طور محصولات بهداشتی، آرایشی و انواع آشامیدنی ها با بهره گیری از تجهیزات و روش آزمون های پیشرفته مورد ارزیابی قرار می گیرند.
وی با اشاره به توانمندی در انجام آزمون های تعیین ماهیت و شناسایی اظهار داشت: با بهره گیری از روزآمدترین فناوری های آزمایشگاهی، کیفیت سنجی انواع فلزات به روش XRF، انواع اسیدهای چرب و اسانس انواع محصولات چینی و سرامیک، انواع محصولات شیشه ای، انواع الیاف، نخ، پارچه و منسوجات، انواع چرم طبیعی و مصنوعی انواع فیبر، تخته و محصولات چوبی، انواع مواد معدنی و آلی، انواع کاغذ و محصولات سلولزی، انواع چسب و سمباده انواع پلاستیک و رزین های پلیمری، انواع رنگ، جوهر، مرکب و پوشش ها در این مجموعه به انجام می رسد.
این فعال فناور اضافه کرد: همین طور آزمایش انواع خازن و قطعات الکترونیکی، انواع ادویه، نشاسته و چاشنی ها، انواع مواد فعال سطحی تانسیو اکتیف، انواع خمیر کاغذ و کاغذ، انواع باطری و خازن، غلات سنگ آهن و آنالیز روغن های خام در این مجموعه به انجام می رسد.
مدیر مجموعه آزمایشگاهی پارس لیان اروند اظهار داشت: کارهای حرفه ای این لابراتوار در سال ۹۴ بوسیله گواهینامه تایید صلاحیت ملی برمبنای استاندارد ۱۷۰۲۵ ISO/IEC مورد تایید قرار گرفت. بازرسی، نمونه برداری و آزمون خرما و همین طور نمونه برداری، از سال ۹۵ به دامنه فعالیت این لابراتوار اضافه گردید.
موسوی عنوان کرد: این شرکت دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از اداره استاندارد در حوزه آموزش مسئولین فنی، مدیران کنترل کیفی و کارشناسان لابراتوار با برگزاری دوره های آموزشی در حوزه های آزمایشگاهی – تخصصی، تدوین استاندارد، سیستم های مدیریت کیفیت، مهارتهای کیفیت، فنی مهندسی در عرصه های صنایع شیمیایی و پلیمر، و مشارکت با مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و موسسات پژوهشی در امور تحقیقاتی – آزمایشگاهی خدمات آموزشی و پژوهشی است.
موسوی با اشاره به توانمندی در ساخت و ارتقای تجهیزات آزمایشگاهی عنوان کرد: یکی از چالش های مهم لابراتوار های مراکز علمی، پژوهشی و صنعتی کشور، تعمیر و نگهداری و خدمات بعد از فروش تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته است، به شکلی که تعدادی از این تجهیزات پیشرفته وارداتی به سبب اعمال تحریم ها و عدم دریافت خدمات بعد از فروش، عملاً بدون استفاده مانده اند.
وی با اشاره به اینکه شرکت پارس لیان اروند ارائه دهنده ساخت دستگاه های های تک و تعمیر دستگاه های آزمایشگاهی است، عنوان کرد: با تکیه به نیروی انسانی متخصص، در حوزه تعمیر، سرویس و نگهداری و بروز رسانی انواع دستگاه های صنعتی، تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات اتوماسیون صنعتی، تجهیزات اندازه گیری و تجهیزات ابزار دقیق، آماده ارائه خدمات فعال هستیم.
این فعال فناور با تأکید بر این که با گسترش فعالیت شرکت های آزمایشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی در حوزه کنترل کیفی مصالح ساختمانی تولید تجهیزات مربوطه نیز رشد قابل توجهی داشته است، اضافه کرد: با تحقیقات گسترده درباب نیازهای موجود در بازار و باتوجه به مطالبات مشتریان و همین طور با تاکید بر تجربیات کارشناسان خود، سعی کردیم محصولاتی باکیفیت و مطابق با استاندارد های لازم ارائه نماییم. در این راه هر چند ارائه قیمت منصفانه و منطقی مدنظر بوده ولی کوشیدیم هیچ وقت کیفیت و دقت را فدای مسایل مالی نکنیم.
این فعال حوزه پژوهش و فناوری عنوان کرد: بهره مندی از آزمایش ها و آنالیزهای کارآمد تا رسیدن به نتیجه مطلوب در یک پژوهش، جزو اولویت های اصلی و راهبردی در توسعه فناوری و تولید محصول دانش بنیان و فناور است. خدمات آزمایشگاهی باید پشتیبانی کننده درخواست های پژوهشگران به ویژه درباره ی پروژه های محصول محور باشد و پلی بین تحقیقات اولیه آزمایشگاهی و کارآزمایی های بالینی و مطالعات حیوانی احتمالی تا حمایت کننده تولید محصول نهایی باشد.
وی اظهار داشت: این خدمات، جزو معدود کارهای تحقیقاتی است که به لحاظ اقتصادی و سرمایه گذاری توجیه ندارد ولی اگر بخواهیم در حوزه کارآمدتر شدن تحقیقات و ارائه کارآمد خدمات آزمایشگاهی گامی اثرگذار برداریم لازم است که در این زمینه سرمایه گذاری نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب